Anders och musik

Musik är ju min huvudgrej, trots att jag inte spelar ute på vanligt vis särskilt ofta. Jag hade lyckan att ha en bror att spela och utvecklas med under uppväxten, då man gick till Gottfrid Johanssons Musik vid Järntorget i Stockholm och memorerade ackorden till beatleslåtar.  Senare var vi ett gäng på 70-talet som jammade ihop på allt som lät och som gjorde ett jobb av att få med andra i liret, ungefär. Vi bildade gruppen Ljudlekslänken, som for runt på förskolor och festivaler och såg till att folk fick göra musik utifrån sina förutsättningar, ofta med instrument som man fick bygga vid samma tillfälle.  Vi fick stöd av dåvarande Rikskonserter, tack vare Solveig Bark som jobbade där på en experimentell avdelning. När vi sen frigjorde oss från Rikskonserter godkändes vi  som fri musikgrupp av Kulturrådet, och fick deras verksamhetsbidrag, tillsammans med dåtidens rockband.   Mot mitten av det krassa åttiotalet ebbade intresse och pengar för kreativitetsspridande ut och verksamheten falnade.    Efter ett decennium med  politisk aktivitet tog jag upp musiken igen 1995 och bildade Låta, och sedan dess har jag utvecklat idéer och verksamheter på samma grund, som verkar vara på väg mot en ny våg i dagens Do It Yourself-trender.  Några ljudfiler där jag leker lite med ljud ligger på musiksajten Soundcloud.

Här är Låtas hemsida,  som nås via lata.nu, låta.nu och det klassiska namnet soundwell.com.  Där finner man en hel del speltips, grundläggande musikteori, video och ljudfiler och förstås massa kul instrument  man kan köpa eller få beskrivningar på.  Låta har också en samlande  facebooksida och  en sida för ett stort projekt, Ljudmakeriet. Därtill finns en youtubekanal.

Under detta tredje årtusende har jag deltagit med mina instrument i den superba orkestern Great Learning Orchestra.  med vilken vi gjort många spännande konserter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *