Anders och basinkomst

Denna välfärds- och frihetsreform  (även kallad medborgarlön, grundinkomst mm) har florerat på politikens bakgårdar i några hundra år nu, undertecknad var med när tanken blomstrade i det unga miljöpartiet. På sista tiden verkar tanken ha fått fart över hela världen, i ljuset av att moderna individer förolämpas av de etablerade systemen och  datorer och robotar förväntas ta mer jobb än vad som nyskapas med mera.

Mellan 2012 och 2016 verkade jag med ett kul gäng i Nätverket Basinkomst Stockholm, då vi i huvudsak ordnade månatliga föreläsningar på ABF-Huset i Stockholm kring basinkomst och närliggande saker som arbetets villkor, teknikens utveckling och konstruktionen av konkreta system. Några av oss åkte också runt och hjälpte till att dra igång grupper i landet.

En nationell hemsida finns för den gryende rörelsen, Basinkomst.nu , där man också kan följa den internationella utvecklingen; det händer mycket nu.  Ett antal grupper och sidor finns på Facebook, se utdraget ur Basinkomst Stockholms folder.

Själv har jag ju alltid haft svårt att bestämma vad som ska anses vara arbete av allt jag håller på med,  att använda betalning som huvudkriterium är mycket tunt och egentligen ointressant i det stora perspektivet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *